Support Investment Értékpapír-ügynöki Kft.

gyik

Gyik

A gyakran ismételt kérdések menüpontban (GYIK) számos hasznos információval tudunk szolgálni Ügyfeleinknek:

 • Hogyan lehetek Ügyfelük?

  Önnek nem kell mást tennie, mint kollégáinkkal felvenni a kapcsolatot időpont- és adategyeztetés végett, ezt követően befáradnia bármely magyarországi Erste bankfiókba, ahol aláírhatja a számla megnyitásához szükséges szerződéseket.

 • Milyen elérhetőségeken érhetem el Önöket?

  Amennyiben Ügyfelünk, hívja bizalommal személyes üzletkötőjét, ha még nem ügyfelünk, a központi telefonszámon kollégáink készséggel fogadják hívásaikat: 06-72/60-60-20. Továbbá szeretettel várjuk irodánkban egy személyes találkozóra, előzetes időpont egyeztetés után: 7626 Pécs, Király utca 66. A lépcsőház I. Em. 5. (Király Ház).

 • Hol találhatóak Magyarországon Erste fiókok?

  Kérjük, tekintse meg az alábbi linket: http://www.erstebank.hu/hu/bankfiokok.html

 • A számlanyitást követően kivel fogom tudni tartani a kapcsolatot?

  A kapcsolatot a számla megnyitása után az Ön személyes üzletkötőjével fogja tartani, aki készséggel áll az Ön rendelkezésére. Pénzkezelésre, adatmódosításra pedig az országban az összes Erste bankfiókot igénybe veheti.

 • Mekkora összeggel nyithatok számlát a Support Investment-nél?

  Nincs alsó befektetési limit, ilyen előírások csak az egyes adóelőnyöket biztosító számlákon (TBSZ, NYESZ-R) érvényesülnek. Segítünk Önnek felmérni, hogy az adott jutalékok és intenzitás tekintetében, mekkora összeggel éri meg Önnek befektetést elhelyezni.

 • Kinek lehet személyes üzletkötője?

  Társaságunknál minden Ügyfelünknek személyes üzletkötőt biztosítunk a gyors, pontos és gördülékeny ügyfélkiszolgálás érdekében.

 • Milyen gyakran kontaktálhatok az üzletkötőmmel?

  Akár naponta többször is lehetősége van személyes üzletkötőjével beszélni.

 • Kaphatok elemzést?

  Igen! Elemzéseinket az Erste Group elemzői biztosítják Ügyfeleinknek. Elemzéseink széleskörűek, mind részvénypiaci, mind makrogazdasági és regionális tekintetben is. Elemzésekre regisztráció a következő oldalon lehetséges: http://ersteinvestment.hu/hu/elemzesek.html

 • Online is betekintést nyerhetek befektetési számlám állásába?

  Igen! Az Erste Befektetési Zrt. NetBroker szolgáltatásának köszönhetően, annak igénybevételével online is bármikor hozzá tud férni számlájához, tájékozódhat az aktuális egyenlegéről, múltbéli forgalmakról és akár megbízásokat is adhat a rendszeren keresztül. A NetBroker rendszer a következő oldalról érhető el: https://netbroker.erstebroker.hu/netbroker/logon.aspx

 • Milyen tőzsdén kereskedhetek a Support Investment-nél?

  A lehetőségek széles köre áll az Ön rendelkezésére. Részletekért forduljon üzletkötőjéhez!

 • Van lehetőségem kipróbálni a hazai és a külföldi kereskedési rendszerüket, amíg még nem vagyok ügyfelük?

  Igen, az Erste Befektetési Zrt. honlapján mindkét felülethez DEMO programot tud futtatni, így lehetősége van a BÉT és egyes nemzetközi kereskedési rendszerekbe is betekintést nyerni. Erste NetBroker Demo belépés: http://www.ersteinvestment.hu/static/befrt/download/netbroker_demo.html Erste Trader Demo: http://www.ersteinvestment.hu/hu/erste_trader_demo_regisztracio.html?node=48

 • Milyen számlaszámra utalhatok forintot a kereskedéshez?

  Az Erste Befektetési Zrt. minden Ügyfele számára egyedi pénzforgalmi számla használatát biztosítja. Az Ön egyedi számlaszáma számlakivonatain és egyenlegközlőjén egyaránt szerepelni fog.

 • Hova utalhatok devizát a kereskedéshez?

  Devizát az Erste Befektetési Zrt. gyűjtőszámláira utalhat, közleményben az Ön ügyfélnevének és 7 jegyű számlaszámának feltüntetésével, például: USD utalási adatok: Bank: Erste Bank Hungary Swift: GIBAHUHB Kedvezményezett: Erste Investment BP IBAN Számlaszám: HU 74 1160 0006 0000 0000 0304 7404 Közleményben az ügyfél neve és a Befektetési Zrt-nél vezetett számlájának száma (ügyfélkód) További információkért, kérjük, keresse kollégáinkat.

 • Milyen Keler számra küldhetek értékpapírt, hogy tudok azzal kereskedni?

  Az Erste Befektetési Zrt. Keler kódja: 0035M. A belső, illetve kimenő transzfer megbízások tárgynapon való teljesítésének beadási határidejét az Erste Befektetési Zrt. külön hirdetmény útján teszi közzé. Külföldi értékpapírok transzferálásának feltételeivel kapcsolatban kérjük, keresse kollégáinkat.

 • Befizethetek a Support Investment irodájában készpénzt?

  Irodánkban nem működik pénztár. Ügyfeleink készpénz ki- és befizetéseiket az ország számos pontján található Erste Bank Hungary Zrt. fiókjaiban tehetik meg.

 • Mi az osztalék?

  Ha valaki valamely társaságban tulajdonosi részesedéssel rendelkezik, akkor a társaság alapszabálya alapján jogosult lehet arra, hogy a társaság adott évben elért adózott eredményéből meghatározott arányban részesedjen.

 • Ki kaphat osztalékot a részvényei után?

  Osztalékot azon Ügyfeleink kaphatnak, akik szükséges adataikat (adóazonosító jel, születési név, személyigazolvány száma, születési hely, idő, anyja neve, címe) hiánytalanul az Erste Befektetési Zrt. rendelkezésére bocsátják, és a KELER Zrt. által végzett tulajdonosi megfeleltetés után a kifizető társaság felé jelentésre kerülnek. Külföldiek esetében a kettős adóztatásról szóló egyezményeket is figyelembe kell venni.

 • Osztalék tekintetében, milyen napokat kell figyelembe venni?

  E-8 nap: az utolsó kereskedési nap: az osztalékfizetés esedékesség napját (E nap) megelőző 8. elszámoló napon lehet a BÉT-en utoljára osztalékszelvénnyel részvényt vásárolni. E-7 nap: az osztalékfizetés esedékesség napját megelőző 7. elszámoló napon már csak osztalék szelvény nélkül lehet részvényt vásárolni, illetve ezen a napon már eladhatóak a korábban osztalékszelvénnyel vásárolt részvények. E-5 nap: az osztalékfizetéssel kapcsolatos fordulónap, aki az E-5 nap végén az értékpapír tulajdonosa az jogosult az osztalékra. (Ez a részvények T+3 napos elszámolásának következménye, azaz az E-8 napon megvett értékpapír az E-5 napon lesz a vevő tulajdona). E-nap: az osztalékfizetés napja.

 • Mekkora az osztalék mértéke?

  Az osztalék a vállalat kifizetése a részvényesei felé, amelynek mértékéről rendszerint a közgyűlés dönt. Az osztalék után a kifizető társaság automatikusan levonja az osztalékadót, amely mértéke tőzsdére bevezetett társaságok esetében jelenleg 10%. A levont adóról év végén az adott részvénytársaság küld igazolást.

 • Mit kell tudni a diszkontkincstárjegyek és államkötvények adózásáról?

  Az állampapírok (diszkont kincstárjegyek, államkötvények) hozamát 2011.01.01-től 16%-os kamatadó terheli, függetlenül attól, hogy értékesítésükre tőzsdén vagy tőzsdén kívül kerül sor. A 16%-os kamatadót a befektetési szolgáltató vonja le, vallja be és fizeti meg az adóhatóság felé. Ebben az esetben az Ügyfélnek nem kell szerepeltetnie az adóbevallásában. Nem kell kamatadót fizetni a 2006. szeptember 1. előtt vásárolt befektetési jegyek (nyíltvégű/zártvégű) hozama után, függetlenül attól, hogy mikor váltja vissza az Ügyfél. A kamatjellegű bevételeket 2013. augusztus 1-jétől a 16%-os kamatadón felül 6%-os egészségügyi hozzájárulás (rövidített nevén EHO) terheli. Az EHO kötelezettség alapvetően a magánszemélyeknél keletkezett kamatbevételek után fizetendő (bizonyos kivételekkel, pl. TBSZ). Hasonlóan a kamatadóhoz, az EHO-t főszabályként a kifizető vonja le, vallja be és fizeti be az adóhatóság részére. Diszkontkincstárjegyek esetében az adó alapja a megszerzéskor fizetett és eladáskor kapott érték közti különbség, amennyiben ez pozitív. Államkötvények esetében kamatadó terheli az államkötvények kamatfizetési napján jóváírt kamatot és az államkötvényen elért árfolyamnyereséget, amelynek alapja a vételi érték és az eladáskor/lejáratkor kapott ellenérték különbsége – csökkentve a járulékos költségekkel, amennyiben ez pozitív.

 • Részvények után hogyan kell adózni?

  A részvényekre kötött adásvételi, bizományosi ügylet ellenőrzött tőkepiaci ügyletnek minősül, ha az ügyletkötésre befektetési szolgáltatón keresztül kerül sor. Ezen ügyleteken elért árfolyamnyereséget 16% árfolyam nyereségadó terheli, azonban EHO fizetési kötelezettség nem merül fel. Ezen ügyletek esetében a kifizető nem vonja le az adót. Ügyfeleinknek maguknak kell bevallaniuk és megfizetniük adóbevallásuk benyújtásával, az adóévet követően, a kifizető által kiállított igazolás alapján. Az adóévben realizált árfolyamnyereség csökkenthető az adóévben, vagy az azt megelőző két évben elszenvedett - még nem figyelembe vett - árfolyamveszteséggel. (De csak 2006. augusztus 31. után kötött ügylet vehető figyelembe.) Az eredmény meghatározása során csökkentő tényezőként vehetőek figyelembe a járulékos költségek (pl.: tőzsdei bizományosi díjakkal, illetve számlavezetési díjakkal).


Erste Befektetési Zrt.
Kövessen minket! Facebook