Support Investment Értékpapír-ügynöki Kft.

2018. október 08. /USA/

Izgalmas hete lehet Amerikának

Szokás szerint kevesebb eseménnyel indul a hét a tengerentúli piacokon, a nyitáskori hangulat egyelőre az előző hét végi események folytatódását tükrözi. Nasdaq alulteljesítéssel 0,2-0,4% közötti mínuszokat láthatunk.

A héten több fontos eseményre is sor kerül az USA-ban. Makro frontról szeptemberi inflációs adatok érkeznek csütörtökön. Ez a mostani hozamemelkedés függvényében kifejezetten érdekes lehet, amit egy vártnál erősebb adat könnyen katalizálhat, míg egy vártnál gyengébb akár derékba is törhet. Ez pedig a részvénypiacon is komolyabb hullámokat verhet.

Részvény oldalról pedig felpörög a harmadik negyedéves gyorsjelentési szezon, pénteken a Citigroup, a J.P. Morgan és a Wells Fargo jelentései érkeznek a nagy bankok közül. Kulcsfontosságú lehet náluk a hitelvolumen alakulása, ami egy esetlegesen stagnáló kamatmarzs esetén is tovább repíthetné a bankok profitját.

 

Forrás: Erste Uzsonna

 


 

A kiadványban foglaltak nem minősíthetők befektetésre való ösztönzésnek, befektetési tanácsadásnak, értékpapír jegyzésére, vételére, eladására vonatkozó felhívásnak vagy ajánlatnak! Kérjük, tanulmányozza a részletes kiadványhoz kapcsolódó feltételeket a www.ersteinvestment.hu weboldalon!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Erste Befektetési Zrt.
Kövessen minket! Facebook