Support Investment Értékpapír-ügynöki Kft.

2018. október 09. /USA/

Közeledik a bérrobbanás az USA-ban?

Ismét negatív hangulatban kezdhetik a kereskedést a vezető amerikai indexek, 0,4-0,5% körüli mínuszokat mutatnak a határidők piacnyitás előtt.

Ugyan a várt 108,3 ponttal szemben 107,9 pontra süllyedt a kisvállalatok optimizmusát mérő index az Egyesült Államokban szeptemberben, ezzel együtt is a felmérés 45 éves történetének harmadik legmagasabb értékét adta. A felmérésből az látszik, hogy a kisvállalatok az utóbbi hónapokban érdemben növelték beruházásaikat, amihez a létszámot és a béreket is emelni kellett. A cégek készletei növekedést mutattak a hónapban, ami az erős belső fogyasztás átmeneti megtorpanásának volt köszönhető, a többség véleménye szerint ez azonban csupán átmeneti volt. A megkérdezettek nettó 37%-a mondta azt, hogy emelt a béreken a hónapban, ami új rekord a májusi 35%-ot követően. Ez egyelőre a béradatokon még nem látszik, azonban hamarosan megmutatkozhat, ha abból indulunk ki, hogy az amerikai munkaképes korú lakosság nagyjából fele (120 millió ember) kisvállalatokban dolgozik.

 

Forrás: Erste Uzsonna

 


 

A kiadványban foglaltak nem minősíthetők befektetésre való ösztönzésnek, befektetési tanácsadásnak, értékpapír jegyzésére, vételére, eladására vonatkozó felhívásnak vagy ajánlatnak! Kérjük, tanulmányozza a részletes kiadványhoz kapcsolódó feltételeket a www.ersteinvestment.hu weboldalon!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Erste Befektetési Zrt.
Kövessen minket! Facebook