Support Investment Értékpapír-ügynöki Kft.

2019. június 03. /USA/

Félelem lett úrrá a piacokon

 
Gazdasági naptár
 

Idő

Adat

Ország

Időszak

Korábbi

Várt

Tény

06.03. 15:45 Feldolgozóipari beszerzési menedzser index US máj. 50.6 50.6  
06.03. 16:00 ISM feldolgozóipari index US máj. 52.8 53

 

Továbbra is általános kockázatkerülés jellemzi a piacokat, a vezető részvényindexek hamar mínuszba fordultak piacnyitás után. A növekedési félelmekre érzékeny technológiai szektor az esés egyik vezetője, a Nasdaq 1% körüli mínuszban tartózkodik. A Dow és az S&P500 0,3% körüli esést mutat. A részvényindexek mellett a hosszú hozamok meredek esése, a menedékeszközök (arany, jen) erősödése, a high yield spread-ek tágulása is mind arra utal, hogy egyre inkább a félelem kezdett el dominálni a piacokon. Amennyiben az S&P500 technikai képét nézzük, a 200 napos mozgóátlagokat érdemes figyelni, ugyanis ha ma tovább távolodik ettől a szinttől az index, az könnyen további eladásokat generálhat.

A héten valószínűleg a kereskedelmi tárgyalások felől érkező híreket lesz érdemes figyelni, immáron nemcsak Kína és USA, hanem USA és Mexikó között is. Makroadatok terén pénteken a szokásos munkaerőpiaci adatok érkeznek, amikra a mostani negatív piaci hangulat fényében kifejezetten nagy hangsúly tevődhet.

 

Forrás: Erste Uzsonna

 


 

A kiadványban foglaltak nem minősíthetők befektetésre való ösztönzésnek, befektetési tanácsadásnak, értékpapír jegyzésére, vételére, eladására vonatkozó felhívásnak vagy ajánlatnak! Kérjük, tanulmányozza a részletes kiadványhoz kapcsolódó feltételeket a www.ersteinvestment.hu weboldalon!

 


Erste Befektetési Zrt.
Kövessen minket! Facebook