Support Investment Értékpapír-ügynöki Kft.

2019. június 04. /USA/

Apróbb jó hírek a piacoknak

 
Gazdasági naptár
 

Idő

Adat

Ország

Időszak

Korábbi

Várt

Tény

06.04. 16:00 Ipari rendelésállomány (hó/hó) US ápr. 1.9% -1%  
06.04. 16:00 Tartós cikkek rendelésállománya (hó/hó) US ápr. -2.1%

 

Nem akarják egyelőre a 200 napos mozgóátlagokat feladni a vezető amerikai részvényindexek, kicsivel piacnyitás után 1% körüli pluszokat láthatunk a tőzsdeparketten.

A tárgyalások első napját követően jó esélyt lát a mexikói külügyminiszter arra, hogy sikerül az USA-nak és Mexikónak megállapodnia egymással a kereskedelmi és bevándorlási kérdésekben. Marcelo Ebrard úgy fogalmazott, hogy 80%-os eséllyel megállapodhatnak a felek.

Charles Evans (idén szavazótag), a chicagói Fed elnöke szerint továbbra is erős lábakon áll az amerikai gazdaság, a belső fogyasztás továbbra is erős. Szerinte túloz a piac azzal, hogy idénre már két kamatemelést várnak a Fed-től. A mai nap során egyébként Jerome Powell, Fed elnök is felszólal majd.

A vártnál is nagyobbat eset az eurozóna inflációs rátája. Az áprilisi 1,7%-ról egészen 1,2%-ig esett az infláció, míg a várakozás 1,3% volt. Maga a csökkenés nem meglepő, hiszen az áprilisi adatban látszott, hogy húsvéthoz kötődő egyszeri tételek okozták a relatíve magas inflációt, de a csökkenés dinamikára így is meglepetést okozott. A csütörtöki EKB ülés alkalmából az EKB publikálja a friss inflációs és növekedési kilátásokat is. A rendkívül alacsony inflációs dinamika felerősítheti azokat a véleményeket, hogy az EKB kimondottan nagyvonalú feltételekkel indíthatja útjára a TLTRO III programot.

 

Forrás: Erste Uzsonna

 


 

A kiadványban foglaltak nem minősíthetők befektetésre való ösztönzésnek, befektetési tanácsadásnak, értékpapír jegyzésére, vételére, eladására vonatkozó felhívásnak vagy ajánlatnak! Kérjük, tanulmányozza a részletes kiadványhoz kapcsolódó feltételeket a www.ersteinvestment.hu weboldalon!

 


Erste Befektetési Zrt.
Kövessen minket! Facebook