Support Investment Értékpapír-ügynöki Kft.

2019. június 11. /USA/

Tovább esett a termelői árak növekedési üteme

További emelkedést vetítenek előre az amerikai határidős indexek piacnyitás előtt, 0,6-0,9% közötti pluszokat láthatunk.

Több mint egy éve nem látott mélypontra esett a termelői árak növekedési üteme az USA-ban, miután év/év alapon 1,8%-kal növekedett a mutató a várt 2%-kal és az előző havi 2,2%-kal szemben. Az élelmiszer- és energiaáraktól tisztított mutató 2,3%-os növekedést mutatott a váratnak megfelelően, mai minimális lassulás az előző hónap után. Ez a folyamat annak is a jele lehet, hogy visszaesőben van az aktivitás az iparban, ugyanis tipikusan ekkor jellemző a termel árak növekedési ütemének esése. Ez pedig megerősíti a májusi gyenge feldolgozóipari beszerzési menedzser indexeket, illetve az ipari termelés növekedési ütemének utóbbi hónapokban látott visszaesését. Kérdés, hogy mindez begyűrűzik-e a magánszektorba.

Ismét nekiesett a Fed-nek Donald Trump, miután legutóbbi tweetjében nevetségesnek nevezte a jegybank újrabefektetési politikájában bekövetkező változásokat. Emellett megismételte véleményét, hogy szerinte az alapkamat túlságosan magasan van jelenleg.

Az áprilissal záruló 3 hónapos időszakban a vártnál kissé gyorsabban emelkedtek a bérek Nagy-Britanniában. A bérek a várt 3,0% helyett 3,1%-kal emelkedtek, enyhén felülmúlva a várt 3,0%-ot. A bónuszokat nem számolva 3,4% volt az emelkedés, enyhén felülmúlva a 3,2%-os várakozást.

 

Forrás: Erste Uzsonna

 


 

A kiadványban foglaltak nem minősíthetők befektetésre való ösztönzésnek, befektetési tanácsadásnak, értékpapír jegyzésére, vételére, eladására vonatkozó felhívásnak vagy ajánlatnak! Kérjük, tanulmányozza a részletes kiadványhoz kapcsolódó feltételeket a www.ersteinvestment.hu weboldalon!

 


Erste Befektetési Zrt.
Kövessen minket! Facebook